Hribi la coș pentru prințul Charles
Si in acest an, culegatorii de hribi din Salaj trimit un cos cu ciuperci la Curtea Regala a Marii Britanii ca multumire pentru promovarea Transilvaniei de catre Printul Charles.
Articol de Adrian Lungu, Sălaj, 21 August 2014, 09:35
Salajul a devenit un important furnizor de hribi pentru restaurante de lux din Italia si Franta unde ciupercile de padure culese din Romania sunt extrem de scumpe si apreciate datorita calitatii lor nutritive.
Un kilogram de hribi uscati poate costa intre 150 si 300 de euro, fiind considerat un produs suta la suta natural.
Inginerul Ioan Fogos din cadrul Directiei Silvice Salaj a declarat ca se spera obtinerea a peste o suta de mii de euro din vanzarea hribilor, ciuperci care sunt colectate, sortate si uscate sau congelate.
"In judet au fost infiintate centre specializate de colectare, sortare si congelare.
"Produsul este ambalat si trimis in strainatate, ajungand direct in bucatariile restaurantelor, unde cererea este tot mai mare", ne-a declarat Ioan Fogos.
Si in acest an, culegatorii de hribi din Salaj vor trimite un cos cu ciuperci la Curtea Regala a Marii Britanie in semn de multumire pentru promovarea Transilvaniei de catre Printul Charles.
Potrivit reprezentantilor Directiei Silvice Salaj, productia de hribi din Salaj este una importanta datorita conditiilor meteo favorabile din ultimele saptamani.
Ioan Fogos a mai spus ca alaturi de hribi sunt colectate fructe de padure care, de asemenea, sunt extrem de apreciate mai ales in industria farmaceutica.