Ghid cu măsuri de siguranță în activitatea din restaurante
Patronatele din industria ospitalității, reuniţi în Organizația Hora, cred că de la 1 iunie nu ar mai trebuie să existe restricții în activitatea restaurantelor.
Articol de Radiojurnal, 11 Mai 2021, 16:47
Patronatele din industria ospitalității, reuniţi în Organizația Hora, cred că de la 1 iunie nu ar mai trebuie să existe restricții în activitatea restaurantelor, în condițiile în care o pondere mare a angajaților s-au vaccinat anti-COVID-19.
Organizația a lansat marţi un ghid cu măsuri de siguranță. Daniel Mischie este președintele Hora:
Daniel Mischie: O luăm cu un pas înaintea autorităților. Înainte de termenul de deschidere programat, 1 iunie, venim cu un ghid cum ar trebui să evolueze e viața în restaurante din punct de vedere al operatorilor în perioada următoare, în așa fel încât să putem să preîntâmpine orice fel de incident. 80% din angajați sunt vaccinați. Începând cu data de 1 iunie, guvernul ar trebui să relaxeze măsurile, în așa fel încât activitatea din restaurante să nu aibă restricții.
Realizator: Ghidul conține informații despre curățenie și dezinfecție sau despre regândirea spațiilor și instruirea angajaților și face parte dintr-o campanie mai amplă, al cărei scop este susținerea industriei HoReCa prin facilitarea unui cadru de funcționare în siguranță.