Generaţia Z resimte cel mai mult lipsa motivaţiei, oboseala şi anxietatea
Adolescenţii alocă maximum trei ore pe zi studiului şi cel puţin două ore reţelelor de socializare. Din cinci tineri, unul şi-ar dori să ajungă o vedetă pe internet.
Articol de Radiojurnal, 27 Septembrie 2022, 23:15
Tinerii din generaţia Z, cum sunt cunoscuţi cei născuţi după Revoluţie, resimt cel mai mult în aceste timpuri lipsa motivaţiei, oboseala şi anxietatea. Un studiu realizat de organizaţia "Romanian Bussiness Leaders" mai arată că adolescenţii alocă maxim trei ore pe zi studiului şi cel puţin două ore reţelelor de socializare.
Lea Berzuc: Izi Data a colecat şi analizat răspunsurile a peste 1.200 de tineri născuţi între 1995 şi 2010. 64% dintre aceştia spun că lipsa unui ţel este cea mai mare problemă a lor, urmată de oboseală şi de emoţiile fluctuante care afectează jumătate dintre adolescenţi şi, cu mai multă intensitate, fetele. Ce îşi doresc cel mai mult aceşti tineri? 68% spun că încredere în sine şi ceva mai mult timp. Dar cum se folosesc aceştia de cel pe care îl au? Potrivit sondajului, studiul nu le ocupă mai mult de trei ore pe zi în afara orelor de curs. În mediul rural acest timp dedicat instruirii scade. Patru adolescenţi din zece spun că preferă să studieze într-un sistem organizat, formal. Restul caută şi resurse altenative pentru învăţare, cum ar fi podcasturile sau informaţiile culese pe internet. Acestuia tinerii generaţiei Z nu îi alocă mai mult timp decât studiului. 99% dintre cei interveivaţi susţin că stau pe Youtube cam două ore pe zi. Instagram e la fel de populară fiind urmată de Facebook şi Tik Tok. Specialiştii au mai constatat că mediul digital influenţează şi el dorinţele tinerilor: unu din cinci şi-ar dori să ajungă o vedetă pe reţelele de socializare.