GastroPan 2014 la Braşov
Peste 20.000 de specialişti, brutari, cofetari, bucătari, antreprenori şi furnizori români şi străini sunt prezenți la cel mai important eveniment gastronomic din ţara noastră.
Articol de Mădălin Iacob, Braşov, 04 Aprilie 2014, 23:20
Peste 120 de expozanți din 23 de țări participă de vineri, 4 aprilie, la Târgul Internațional GastroPan 2014.
Aflat la a VI-a ediție, târgul GastroPan este prezent pentru prima oară la Brașov, unde beneficiază de 6000 mp de spațiu de desfășurare, în Brașov Business Park.
Peste 20.000 de specialişti, brutari, cofetari, bucătari, antreprenori şi furnizori români şi străini sunt prezenți la cel mai important eveniment de acest fel din țara noastră.
Vizitatorii sunt așteptați cu oferte variate de produse finite, ingrediente, ustensile, echipamente, dotări pentru brutării, patiserii, cofetării şi bucătării
profesionale, dar şi cu campanii de degustări, demonstraţii şi concursuri.
În fiecare din cele trei zile ale târgului cei mai talentaţi brutari, cofetari şi bucătari, atât din ţară cât şi din străinătate, susţin demonstraţii practice permanente în cadrul expoziţiei.
Participanții vor putea urmări pe viu modul de lucru al unor specialişti premiaţi la cele mai prestigioase competiţii şi olimpiade de cofetărie şi gastronomie.
Sculptura în fructe şi legume, coacerile demonstrative de pâine şi produse de patiserie, tehnica decorării torturilor, a modelării florilor şi figurinelor din zahăr, confecţionarea pieselor artistice din zahăr sau ciocolată sunt câteva dintre demonstraţiile care vor putea fi admirate la Brașov, până duminică, 6 aprilie.
În cadrul concursurilor GastroPan, la care vor concura circa 200 de specialişti talentaţi, vor fi premiate cele mai inovatoare şi mai reuşite produse, printre care Pâinea, Tortul şi Îngheţata Anului 2014.
Vineri, în prima zi a târgului, a fost premiat tortul anului 2014, câștigător fiind Irina Apostol de la Royal Magic București.