Garda de Mediu, verificări la firmele din capitală
Garda de Mediu verifică firmele care se ocupă cu arderea gunoaielor în capitală şi în zonele limitrofe
Articol de Iulian Olescu, 04 Martie 2020, 13:23
Garda de Mediu verifică zilele acestea firmele din capitală, dar şi din zonele limitrofe care se ocupă cu arderea gunoaielor.
Controalele vin după ce în Bucureşti cu două zile în urmă s-au înregistrat valori record de poluare a aerului.
Ministrul în exerciţiu al mediului, Costel Alexe, a anunţat astăzi că a cerut schimbarea din funcţie a comisarului general de la Garda de Mediu Bucureşti. Are mai multe informaţii reporterul RRA Iulian Olescu.
Reporter: Controalele comisarilor de mediu din București și din județele vecine la toți operatorii economici pe procesele de ardere și de emitere în atmosferă a diverșilor poluanți se află în plină desfășurare, iar rezultatele acestora vor fi prezentate cel mai probabil la începutul săptămânii viitoare, a declarat ministrul mediului, Costel Alexe, care a anunțat și primele măsuri.
Costel Alexe: Am solicitat astăzi comisarului general de la Garda Națională de Mediu schimbarea din funcție a comisarului-șef de pe București de la Garda de Mediu. Luni vom prezenta raportul pe aceste controale plus controlul pe care le avem în desfășurare de ceva timp pe gropile de gunoi din București și stațiile de sortare.
Reporter: Costel Alexe a mai precizat că se va întâlni astăzi și cu reprezentanții societății civile, care au anunțat că vor protesta în fața ministerului pentru a solicita măsuri urgente în vederea opririi poluării din marile orașe. În altă ordine de idei, ministrul mediului a mai anunțat că a fost finalizat textul hotărârii de guvern privind limitele ariilor naturale protejate din România, ce va fi pus în dezbatere publică și care crește suprafața desfășurată a ariilor naturale protejate din țara noastră cu 65.000 de hectare, dar și că a efectuat o vizită de lucru în județul Maramureș, unde a fost identificată în zona Ocolului Silvic Sighet cea mai mare tăiere ilegală din România din ultimii cinci ani,100.000 de metri cubi de lemn de pe 340 de hectare fiind furați de-a lungul mai multor ani cu complicitatea celor care trebuiau să protejeze pădurea. În acest caz, dosarul a fost trimis la parchet săptămâna trecută.