Fostul ministru al apărării, Cornel Dobriţoiu, în atenţia DNA
Fostul ministru al apărării se află în atenţia procurorilor DNA într-un dosar despre preţuri subevaluate ale unor locuinţe de care ar fi beneficiat mai multe persoane.
12 Aprilie 2013, 19:22
Fostul ministru al apărării, Corneliu Dobriţoiu, se află în atenţia procurorilor DNA, care fac cercetări faţă de mai multe cadre militare în legătură cu atribuirea unor locuinţe de serviciu.
Potrivit unor surse judiciare citate de redactorul Radio România, Mădălina Verman, este vorba despre preţuri subevaluate ale unor locuinţe de care ar fi beneficiat mai multe persoane.
Valoarea prejudiciului este în jurul sumei de 700.000 de lei, precizează DNA.
Fostul ministru al apărării, Corneliu Dobriţoiu, a declarat, vineri, pentru Agerpres, că dosarul locuinţelor de serviciu în care apare numele să este ''o coincidenţă'' cu un alt subiect care s-a aflat în prim-plan, în ultimele zile în mass-media, cel referitor la preluarea, din nou, a portofoliului de la apărare.
"Eu am respectat strict procedura de atribuire a locuinţei de serviciu, iar verificarea condiţiilor pe care trebuia să le îndeplinesc la cumpărare acesteia, conform legii, a intrat în competenţa altor structuri ale ministerului cu care eu nu am avut niciun fel de legături de subordonare, deci nu aveam posibilitatea să le influenţez sub nicio formă.
Curios este faptul că o cercetare începută cu mai bine de patru ani în urmă, în care nu am fost invitat să fac vreun act de procedură, se reia tocmai astăzi, în contextul mediatic în care, probabil, numele meu a fost avansat de ştiri, pe burtiere, pentru un anumit portofoliu. Nu am avut avut nicio altă locuinţă de la ministerul apărării", a afirmat Corneliu Dobriţoiu.
Corneliu Dobriţoiu a spus că nu a mai fost chemat la parchet de patru ani, dar dacă i se va solicita, va fi la dispoziţia anchetatorilor.
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează acte de urmărire penală faţă de generalul în rezervă Traian Pigui într-un dosar privind atribuirea unor locuinţe de serviciu.
Acesta este acuzat de participaţie improprie la abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru altul un avantaj patrimonial, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată.