Focar de trichineloză în judeţul Bihor
Un pacient din localitatea Budureasa a fost depistat cu simptome ale infecţiei cu Trichinella spiralis după consum de carne de porc neverificată veterinar.
Articol de Stelian Radu-Cacuci, Oradea, 21 Ianuarie 2011, 15:14
Potrivit unui comunicat al Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, în urma consumului de carne de porc neverificată trichinoscopic, după sacrificarea unui porc din gospodăria proprie, a fost izolat un pacient din localitatea Budureasa, judeţul Bihor, care prezenta simptome ale infecţiei cu Trichinella spiralis: astenie, greţuri şi diaree.
În urma anchetei epidemiologice efectuate de inspectorii D.S.P. Bihor a fost identificat un număr de 8 consumatori, membri de familie şi prieteni.
Pacientul este internat în Secţia Boli Infecţioase a Spitalului Municipal Episcop Nicolae Popovici Beiuş.
Alte 7 persoane au fost îndrumate pentru investigaţii la medicul de familie.
Consumatorii au fost consiliaţi şi îndrumaţi pentru analize de către medicul de familie şi s-a instituit tratament antiparazitar.