Festivalul Verzei şi Parada Cârnaţilor, la Sfântu Gheorghe
Membrii Ordinului Cavaleresc Gastronomic din Romania au defilat duminică pe străzile municipiului Sfântu Gheorghe cu ocazia Festivalului Verzei şi a Pardai Cârnaţilor.
Articol de Oana Negrea, Sfântu Gheorghe, 11 Octombrie 2015, 22:57
Membrii Ordinului Cavaleresc Gastronomic din Romania, ce reuneşte peste o sută de bucătari profesionişti şi amatori, au defilat duminică pe străzile municipiului Sfântu Gheorghe.
Aici se desfăşoară începând de sâmbătă Festivalul Verzei, la care au participat 16 echipe din ţară şi străinătate.
26 de echipe au participat ieri la cea de-a 13-a Paradă a Cârnaţilor de la Sfântu Gheorghe, iar duminică, deşi a plouat plouă şi a fost destul de frig, au fost prezente prezente 16 echipe la Festivalul Verzei.
"Este mai interesant Festivalul Verzei. Reţetele, şi la sarmale, de exemplu, se schimbă de la o zonă la alta", a spus Vajda Lajos, unul dintre organizatori.
Echipele participante încercă sa impresioneze juriul atât cu gustul şi aspectul preparatelor, cât şi prin felul în care le vor servi.
Parada Cârnaţilor şi Festivalul Verzei de la Sfântu Gheorghe sunt organizate de Asociaţia Întreprizătorilor Mici şi Mijlocii din judeţul Covasna.