Festivalul scoicilor la Constanța
Peste 25 de restaurante de renume de pe litoral dar si din tara participă la cea de-a treia ediții a Festivalului Scoicilor.
21 Mai 2016, 10:32
Peste 25 de restaurante de renume de pe litoral dar si din tara participă la cea de-a treia ediții a „Festivalului Scoicilor care se desfasoara zilele acestea in Piata Ovidiu din Constanta.
Cei mai buni buni bucatari își arătă talentul în arta culinară in ceea ce priveste preparatul exclusive al scoicilor. Bucătari gatesc scoici, după rețete originale.
Cea de-a treia ediţie a Festivalului Scoicilor a fost organizată la iniţiativa lui Chef Cătălin Scărlătescu, care a decis să ducă mai departe tradiţia gătitului de scoici.
El va găti personal midii, după o reţetă proprie, spre deliciul constănţenilor şi a turişilor aflaţi pe litoral.
Gătite în sos de vin alb, puse pe plită, ori rostogolite în unt și multe condimente, scoicile sunt reginele acestui festival iar bucătarii vor rămâne lângă ceaune încă două zile si pregăti porții uriașe pentru vizitatori iar mine seara, bucătarii care au pregatit cel mai bun prepart vor fi premiați.
Juriul va oferi câștigătorului marele trofeu: o scoică din bronz de 15 kg.