Festivalul "Povestea brânzei" la Rucăr
Expopastoralis, o sărbătoare tradiţionala prilejuită de coborâtul oilor de la munte se va desfăşura, timp de două zile, pe 10 şi 11 septembrie în localitatea Rucăr.
09 Septembrie 2011, 15:34
Brânză de burduf, bulz ciobănesc de Rucăr, caş, smântână şi teleme cu mămăliguţă, preparate tradiţionale româneşti pe bază de lactate şi carne pregătite de cele mai iscuite gospodine sunt doar câteva din preparatele care îi vor ademenii pe iubitorii gastronomiei tradiţionale de munte la Festivalul "Povestea brânzei".
Cei mai harnici şi frumoşi câini ciobăneşti, cele mai frumoase ovine, bovine, cabaline şi porumbei din zona sunt doar câteva din atracţiile cu care locuitorii din Rucăr -Argeş îi întâmpină, în acest sfârşit de săptămână pe toţi cei care poposesc la sărbătorile Rucărului.
Expopastoralis, o sărbătoare tradiţionala prilejuită de coborâtul oilor de la munte se va desfăşura, timp de două zile, pe 10 şi 11 septembrie în localitatea Rucăr.
Fascinantul tărâm al brazilor şi al talăngii de mioare din localitatea argeşeană se-mbracă în strai de sărbătoare.
Programul mai cuprinde o parada portului popular, simpozionul "Turismul rural", expoziţia "Satului rucărean"- grafică şi cărţi poştale în ipostaze artistice, vizite organizate la monumentele zonale, concursuri şi multe altele.