Fermele de melci sunt o "afacere profitabilă"
Potrivit datelor Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Sălaj, în judeţ funcţionează aproximativ 20 de ferme, din care cinci au fost înfiinţate cu fonduri europene.
Articol de Adrian Lungu, Sălaj, 24 Martie 2011, 15:24
Fermele pentru creşterea melcilor au devenit o afacere profitabilă în judeţul Sălaj.
Potrivit datelor Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Sălaj, în judeţ funcţionează aproximativ 20 de ferme din care cinci au fost înfiinţate cu fonduri europene.
Melcii sunt exportaţi pe pieţe de profil din Italia şi mai ales Spania, fermierii primind în schimbul cărnii de melci sume cuprinse între 2 şi 10 euro, în funcţie de cantitate şi calitate.
În restaurante de lux italiene şi spaniole un preparat pe bază de carne de melc poate ajunge să coste şi 200 sau 300 de euro, iar cererea este satisfăcătoare pentru fermierii sălajeni.
În schimb, pe piaţa românească, cererea pentru carne de melci este aproape inexistentă, singurele care solicită acest produs fiind restaurantele de lux.