Experţii FMI consideră necesară creşterea bugetelor alocate educaţiei şi sănătăţii în România
Eliminarea privilegiilor existente în sistemul public la acest moment şi îmbunătăţirea administraţiei sunt de asemenea recomandate, alături de buna planificare a politicii fiscale.
Articol de Radiojurnal, 04 Octombrie 2023, 15:18
Experţii FMI consideră necesare noi investiţii şi creşterea cu două procente a bugetelor alocate educaţiei şi sănătăţii în România, pentru ca aceastea să ajungă la nivelul Uniunii Europene.
Eliminarea privilegiilor existente în sistemul public la acest moment şi îmbunătăţirea administraţiei sunt de asemenea recomandate, alături de buna planificare a politicii fiscale, care să fie clar comunicată, astfel încât să ofere predictibilitate atât companiilor, cât şi populaţiei.
FMI şi-a încheiat misiunea periodică de evaluare a evoluţiei economiei româneşti şi și-a prezentat astăzi concluziile. Cu privire la pachetul fiscal pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea, delegaţia Fondului afirmă că măsurile îmbunătăţesc politicile în anumite zone, însă capacităţile de reducere a cheltuielilor publice sunt limitate.
Corectarea cheltuielilor pe termen lung ar putea fi de ajutor, dar este puţin probabil să se poată întâmpla acest lucru, potrivit FMI.