Este în derulare o nouă ediţie a programului Casa Verde Fotovoltaice
Sunt finanțate achizițiile panourilor fotovoltaice, invertorilor şi acumulatorilor pentru stocarea energiei produse în timpul zilei.
08 Septembrie 2024, 16:38
O nouă ediţie a programului Casa Verde Fotovoltaice este în derulare. Instalatorii de astfel de sisteme se mai pot înscrie până vineri pentru a participa, iar spre sfârşitul lunii e programată etapa depunerii solicitărilor din partea persoanelor fizice. Din 27 septembrie, sesiunile se vor desfăşura pe regiuni şi se adresează proprietarilor de locuinţe individuale care nu au datorii la buget şi care nu au mai fost beneficiari ai acestui program.
Bugetul total alocat este de două miliarde de lei şi e de aşteptat ca interesul să fie din nou foarte mare, la fel ca la ediţiile anterioare, când fondurile s-au epuizat în doar câteva minute. Procedura de înscriere este prezentată şi explicată pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu, afm.ro. Este nevoie doar de câteva documente, a explicat la RRA preşedintele instituţiei, Laurenţiu Neculaescu.
Laurenţiu Neculaescu: Cartea de identitate, extrasul de carte funciară şi cele două certificate fiscale care să ateste că persoana fizică care doreşte să participe în cadrul programului Casa Verde nu are datorii atât la bugetul local, cât şi la bugetul consolidat. Orice persoană fizică care este cetăţean român şi are o casă poate să participe în cadrul programului Casa Verde. Aceste panouri pot fi instalate şî în curte, nu trebuie neapărat să fie instalate pe acoperişul casei. Bugetul de două miliarde va fi împărţit pe regiunile de dezvoltare ale României, în funcţie de populaţia fiecărei regiuni şi în momentul în care aplicaţia porneşte, la ora 10:00, când se termină bugetul aferent regiunii respective, aplicaţia se închide automat. Anul acesta finanţarea nu mai este de 20.000 de lei, cum a fost în sesiunea aferentă anului 2023, este de 30.000 de lei, cu o contribuţie de 3.000 de lei din partea persoanei fizice, astfel încât să finanţăm un sistem complet, ceea ce înseamnă panouri fotovoltaice, invertori şi acumulatorii pentru stocarea energiei produse în timpul zilei.