Drumul Vinului, o alternativă la turismul tradiţional
Astăzi, între viile din localitatea prahoveană Urlaţi, agenţii şi operatorii de turism din România au decis că Drumul Vinului trebuie inclus în pachetele turistice.
09 Septembrie 2014, 16:00
Astazi, între viile din localitatea prahoveană Urlaţi, agenţii şi operatorii de turism din România au decis că Drumul Vinului trebuie inclus în pachetele turistice ca un produs autentic românesc, încărcat de tradiţie dar şi de patriotism.
Iniţiativa primei ediţii a Conferinţei "Ruta culturala - Drumul Vinului - Dealu Mare", organizată astăzi la Urlaţi, a aparţinut Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Prahova.
Drumul Vinului este un proiect iniţiat încă din anul 2004, în care turiştii sunt invitaţi să străbată podgorii renumite ale judeţului Prahova pe un traseu cu o lungime de 58 de kilometri care include popasuri la conace, curţi domneşti şi mănăstiri.
Drumul trece prin localităţile: Filipeştii de Pădure, Băicoi, Boldeşti, Bucov, Pleaşa, Valea Călugărească, Iordăcheanu, Urlaţi, Ceptura, Fântânele, Tohani şi Gura Vadului, fiind introduse în acest circuit şi cramele de la Urlaţi , Valea Călugărească şi Tohani unde pot fi degustate vinuri şi spumante însoţite de meniuri câmpeneşti tradiţionale.