DNA: Laura Voicu, avocata Alinei Bica, reținută
Procurorii DNA au reținut-o joi pe Laura Voicu, avocata fostei șefe DIICOT Alina Bica, pentru favorizarea făptuitorului.
Articol de Mădălina Verman, 19 Martie 2015, 19:56
Procurorii DNA au reținut-o joi pe Laura Voicu, avocata fostei șefe DIICOT Alina Bica, pentru favorizarea făptuitorului și instigare la infracțiunea de exercitare fără drept a unei profesii sau activități.
Laura Voicu va fi prezentată vineri cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile la Curtea de Apel București.
În dosar s-a dispus urmărirea penală față de Niculae Learciu, pentru exercitare fără drept a unei profesii sau activități.
Potrivit unui comunicat al DNA, Laura Voicu, apărător ales al inculpatei Deaconu Georgia Ioana, arestată preventiv într-un dosar instrumentat de procurorii anticorupție, cunoscând faptul că Niculae Learciu nu deține calitatea de avocat, fiind înscris în așa-numitul "Barou constituțional", l-a desemnat pe acesta să participe la activități de urmărire penală ce urmau a se desfășura la sediul DNA în dosarul nr. 189/ P/ 2012, precum și, în repetate rânduri, în alte cauze.
"Din dispoziția inculpatei Voicu, Niculae Learciu a exercitat și alte activități ce țin de profesia de avocat, prezentându-se la termene de grefă în Serviciul de reținere și arestare preventivă, unde a acordat asistență juridică mai multor clienți ai acesteia.
În acest mod, cu referire la dosarul 189/ P/ 2012, Laura Voicu a creat condițiile necesare pentru tergiversarea urmăririi penale, prin punerea procurorilor în situația de a proceda la refacerea actelor de urmărire efectuate cu inculpata din dosarul respectiv, lipsită de asistență juridică. Prin prezentarea lui Niculae Learciu ca avocat, Laura Voicu a urmărit și posibila înlăturare a unor probe care ar fi putut fi valorificate în urma desigilării sacilor în care acestea se aflau, întrucât această operație nu ar mai fi putut fi refăcută, iar lipsa apărării inculpatei arestate ar fi atras nelegalitatea obținerii lor, cu consecința imposibilității utilizării acestora ca mijloace de probă în cauza nr. 189/P /2012 a DNA", se spune în document.