Discuţii dintre premier şi reprezentanţii Horeca
Discuţii dintre premier şi reprezentanţii Horeca privind funcționarea restaurantelor la capacitate maximă.
Articol de Radiojurnal, 07 Aprilie 2021, 08:22
RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI - Sunt luate în calcul mai multe variante pentru funcționarea restaurantelor la capacitate maximă, variante precum: vaccinarea, testarea clienților, dar și respectarea măsurilor de protecție sanitară în incinta acestora.
Sunt scenariile luate ieri în discuție de premierul Florin Cîțu la întrevederea avută cu reprezentanții Organizației patronale a hotelurilor și restaurantelor din România, Horeca. Reporterul nostru, Petruța Obreja, cu mai multe informații despre concluziile întâlnirii.
Reporter: Operatorii din industria ospitalității iau în calcul suportarea costului testelor rapide anti-COVID, a declarat reprezentantul Hora, Dragoș Petrescu. El a explicat odată că s-a luat în discuție inclusiv facilitarea accesului la vaccinare a angajaților din industria Horeca, astfel încât clienții să se simtă în siguranță.
Dragoş Petrescu: Pe lângă vaccinare, luăm în considerare testarea, testarea de către operator pe costurile operatorilor. Deci nu discutăm aici un potențial cost pentru cetățenii României, însă toate aceste reguli care ar putea ajuta redeschiderea ospitalității la data de 1 iunie vor fi decise în comitetul interministerial.
Reporter: Legat de decizia Uniunii Europene de adoptare a certificatului verde, Călin Ilie, președintele Federației Industriei hoteliere din România, spunea că și țara noastră își va asuma acest certificat digital, dar numai în ceea ce privește deplasările internaționale.
Realizator: Amintim că premierul Florin Cîțu a anunțat că guvernul intenționează să deschidă de la 1 iunie numeroase sectoare economice afectate de pandemie și să relaxeze unele restricții. Un comitet interministerial va elabora un plan pentru repornirea economiei.