Descinderi în Timiş pentru destructurarea reţelei de criminalitate
Descinderile făcute de procurori DIICOT, trupe speciale ale Poliţiei şi de la Crimă Organizată pentru destructurarea unei reţele implicate în traficul de utilaje furate au vizat, în judeţul Timiş, două locaţii.
Articol de Paul Poteraşi, 16 Iulie 2009, 09:19
Sursele judiciare susţin că în Timiş au fost vizate două locaţii, sediul unei firme care se află în clădirea societăţii de Administrare a Domeniului Public (ADP) din Timişoara, ai cărei reprezentanţi sunt bănuiţi că ar fi implicaţi în reţeaua care fură utilaje de mare tonaj şi care ar fi coordonată de la Baia Mare.
Căutările la sediul ADP sunt în desfăşurare, la ora transmiterii acestei ştiri. Potrivit surselor citate, o altă descindere a avut loc pe strada Frunzei din Timişoara, care s-a finalizat, procurorii negăsind documente care i-ar putea ajuta.
Acţiunea amplă declanşată, joi dimineaţă, în cinci judeţe, pentru destructurarea unei importante reţele de crimă organizată, la care participă sute de jandarmi, precum şi elicoptere ale Inspectoratului General de Aviaţie al MAI vizează traficul cu utilaje furate din străinătate.
Potrivit unor surse din Poliţie, cele mai multe descinderi ale forţelor de ordine au loc în localitatea maramureşeană Borşa, în zona Borşa - Vişeu, iar acţiunea declanşată joi dimineaţă are ca scop destructurarea unei reţele despre care se presupune că aducea în ţară utilaje industriale furate din străinătate şi le traficau în România la preţuri mult mai mici. Î
Numai valoarea utilajelor confiscate de către poliţiştii de frontieră depăşeşete un milion două sute de mii de euro, fiind vorba, în general, de excavatoare, tractoare, buldoexcavatoare, care în pricipal erau aduse din Franţa şi Italia, în ţările respective figurând ca furate. Purtătorul de cuvant al Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, Florin Hulea, a declarat, joi, că acţiunea a început la ora 6.00 şi se desfăşoară în judeţele Cluj, Vâlcea, Maramureş, Timiş şi Arad.
La acţiune, participă 450 de luptători ai Brigăzii Speciale de Intervenţie, printre care şi fosta unitate Acvila, precum şi 200 de jandarmi de la Gruparea Mobilă din Cluj, sprijiniţi de patru elicoptere ale Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Administraţiei şi Internelor. Acţiunea este coordonată de DIICOT, fiind vorba despre destructurarea celei mai importante reţele de crimă organizată. Elicopterele sunt folosite la supravegherea zonelor unde se desfăşoară acţiunea, la intervenţiile din aer, precum şi la transportul pe distanţe mari. Toate persoanele implicate în această grupare vor fi duse pentru anchetă la Baia Mare.