Deputatul Gheorghe Coman, cercetat în libertate
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis să respingă solicitarea DNA de arestare preventivă a deputatului Gheorghe Coman, iar acesta va fi cercetat în libertate.
Articol de Sorin Solomon, 27 Decembrie 2013, 20:40
Instanţa supremă a respins, vineri, cererea DNA de arestare preventivă a lui Gheorghe Coman, dispunând ca deputatul să fie cercetat în libertate, în dosarul în care este acuzat de folosirea influenţei funcţiei de conducere din partid pentru obţinerea de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, transmite Agerpres.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a luat în cazul lui Gheorghe Coman măsura interdicţiei de a părăsi localitatea pe o perioadă de 30 de zile.
Decizia nu este definitivă, putând fi contestată la Completul de cinci judecători al instanţei supreme.
În şedinţa de vineri a Camerei Deputaţilor, 190 de parlamentari au votat pentru ridicarea imunităţii, iar 34 împotrivă.
Gheorghe Coman a respins, în continuare, acuzaţiile procurorilor că ar fi cerut 3100 de lei unui şef de la Direcţia Sanitar-Veterinară Buzău, pentru a-l menţine în funcţie.
La începutul săptămânii, deputaţii din Comisia juridică au avizat favorabil cererea DNA de arestare preventivă a parlamentarului.
După o şedinţă scurtă, cu 13 voturi pentru şi o abţinere, deputaţii jurişti au fost de acord cu încuviinţarea arestării preventive a deputatului Gheorghe Coman.
"Nu are nimeni superimunitate şi plenul, fiind suveran, atunci se va stabili şi probabil se va încuviinţa cererea de arestare preventivă, dar fac următoarea menţiune că asupra motivelor de fapt şi de drept se va pronunţa numai instanţa", a declarat Ciprian Nica, vicepreşedintele Comisiei juridice.
Procurorii susţin că deputatul Gheorghe Coman i-a cerut bani şi produse pentru şedinţele de partid unui şef de la Direcţia Sanitar-Veterinară din Buzău, pentru a-l menţine în funcţie.
Angajatul respectiv l-a denunţat la DNA, care a organizat un flagrant.