Delicii Eco: Pralina cu ghindă și salamul fără grăsime
Studenţi din industria alimentară, care au obţinut produse ecologice, se reunesc la Timişoara, unde vor fi desemnate cele mai competitive invenţii.
Articol de Alina Bujancă, 26 Mai 2015, 10:07
Studenţi din industria alimentară din toată ţara, care au obţinut produse ecologice care ar putea fi comercializate, se reunesc astăzi şi mâine la Timişoara, unde vor fi desemnate cele mai competitive invenţii.
Acestea vor reprezenta România la finala europeană a concursului Ecotrophelia.
Astăzi va avea loc sesiunea de prezentare a produselor, unde vor fi întâlnite, printre altele, pastele făinoase cu banane, iaurtul cu merişoare şi afine, pralinele cu ghindă şi fructe de pădure, deliciile cu levănţică şi afine sau salamurile naturale cu conţinut scăzut de grăsime.
Concursul se desfăşoară sub patronajul Platformei Tehnologice europene "Food for life" şi îşi propune să răspundă la o problemă comună a ţărilor europene, şi anume producerea de alimente sănătoase pentru consumatori.
Finala europeană Ecotrophelia 2015 va avea loc în luna octombrie, la Milano.