Decizii ale executivului
Executivul a redus de la 9 la 5 la sută cota de TVA pentru alimentele tradiţionale şi a triplat subvenţia pentru cultivatorii de usturoi.
Articol de Florin Lepădatu, 15 Mai 2019, 08:24
Executivul a redus de la 9 la 5 la sută cota de TVA pentru alimentele tradiţionale şi a triplat subvenţia pentru cultivatorii de usturoi.
O altă măsură guvernamentală vizează prelungirea perioadei de valorificare a tomatelor cultivate în spaţii protejate, până la 15 iunie, din cauza vremii nefavorabile din această primăvară.
Autorităţile iau în calcul şi reintroducerea depunerii Declaraţiei unice pe format hârtie, temporar, după cum a anunţat ministrul finanţelor, Eugen Teodorovici.
Normele legale în vigoare prevăd că documentul se poate depune online, până la 31 iulie.
De altfel, deciziile luate în şedinţa de marţi a executivului vor fi explicate pe larg de către ministrul finanţelor, în rubrica Apel Matinal de la Radio România Actualităţi.