Decizii ale executivului
O sută de companii americane importante vin săptămâna viitoare în România pentru a începe afaceri cu firme de la noi.
Articol de Florin Lepădatu, 12 Octombrie 2017, 07:59
O sută de companii americane importante vin săptămâna viitoare în România pentru a începe afaceri cu firme de la noi.
Este un semnal important, a spus premierul Mihai Tudose, care probabil a contribuit la decizia recentă a Fondului Monetar Internaţional de a revizui prognoza de creştere a economiei româneşti de la 4,2 la 5,5 % în 2017.
Anunţul a fost făcut în deschiderea şedinţei de guvern, de miercuri, o şedinţă cu numeroase proiecte aprobate: pornind de la programul de înnoire a parcului de ambulanţe şi până la înfiinţarea unei noi instituţii care să apere copii abuzaţi.
Petruţa Obrejan are toate detaliile privind măsurile luate de executiv: "Peste 2.200 de ambulanţe urmează să fie achiziţionate în perioada următoare atât pentru SMURD, cât şi pentru Serviciul de Ambulanţă din Bucureşti şi Ilfov - afirma ministrul de interne Carmen Dan.
Potrivit ministrului, prin această achiziţie centralizată se vor efectua şi economii.
Carmen Dan: "Achiziţia se va face printr-un program multianual, pe o perioadă de patru ani, destinat ambulanţelor de tip A - sunt ambulanţe pentru transport pacient neasistat; ambulanţelor de tip B - pentru intervenţie de urgenţă şi prim-ajutor; şi pentru urgenţe medicale majore - cu medic la bord."
De asemenea, s-a decis ca minerii răniţi şi familiile minerilor care şi-au pierdut viaţa în tragicul accident din 5 octombrie de la Mina Lupeni să primească ajutoare de urgenţă.
Şi bugetul alocat Programului Rabla clasic se va majora cu circa 25 de milioane de lei, ceea ce înseamnă 3.800 de vouchere în plus pentru acest an.
Totodată, guvernul a alocat zece milioane de lei pentru demararea unui nou program prin care se urmăreşte reducerea efectelor negative pe care transporturile rutiere de marfă le produc asupra mediului, urmând ca o parte a acestora să fie transferată pe calea ferată.
Pe de altă parte, copiii ale căror drepturi sunt uzate se vor putea adresa direct sau prin reprezentanţi, potrivit unei decizii a guvernului, unei noi instituţii, şi anume: Avocatul Copilului.
Acesta va funcţiona ca structură distinctă în cadrul instituţiei Avocatului Poporului.
De asemenea, guvernul a decis şi în privinţa Editurii Didactice şi Pedagogice.
Aceasta va fi înfiinţată ca societate comercială pe acţiuni cu capital integral de stat şi va fi în subordinea Ministerului Educaţiei.
Ea va avea ca obiect principal de activitate editarea manualelor şcolare, în limba română şi în limbile minorităţilor naţionale, dar şi a altor lucrări pentru învăţământul preşcolar şi universitar."