Datoriile mari ale televiziunii publice, în atenția PNL
Datoriile mari ale televiziunii publice şi dosarele câştigate în instanţă de salariaţi sunt în atenţia conducerii PNL, spune copreşedintele formaţiunii, Alina Gorghiu.
Articol de Radiojurnal, 19 Martie 2016, 14:20
Datoriile mari ale televiziunii publice şi dosarele câştigate în instanţă de salariaţi sunt în atenţia conducerii PNL, spune copreşedintele formaţiunii, Alina Gorghiu, care consideră că problema este mult mai gravă.
Desemnarea unui nou consiliu de administraţie nu reprezintă şi rezolvarea situaţiei dezastruoase de la televiziunea publică, mai spune copresedintele PNL, Alina Gorghiu. lin Gorghiu:
”Foarte scurtă vreme va funcţiona, după un an şi jumătatem dacă nu mă înşel, acest consiliu de administraţie, conform legii.
”Problema este mult mai acută şi mai profundă decât desemnarea unui consiliu de administraţie, pentru că Televiziunea publică are o situaţie, după părerea mea, infernală.
”Vorbim de oameni care în acest moment nu ştiu dacă-şi vor încasa salariul luna viitoare şi instituţia habar nu are dacă va avea capacitatea pe aprilie să-şi plătească utilităţile”, a afirmat Alina Gorghiu.
Situaţia din TVR îl preocupă şi pe deputatul PSD, Marian Avram .
El a declarat, într-o dezbatere la Radio Constanţa, că statul nu va mai putea susţine televiziunea publică şi a criticat managementul acestei societăţii:
Marian Avram: ”Apreciez Radioul, pe care îl consider mult mai detaşat de tumultul politic, dar şi mai profesionist.
”Cred că principala cauză a situaţiei actuale din Televiziunea Română este lipsa unui management aplicat către ţinerea pe linia de plutire, dacă vreţi, a instituţiei, pentru că aici vorbim de o instituţie publică la care nu ar trebui să ne gândim în primul rând la profit, dar totuşi suma imensă, datoriile pe care TVR-ul le are este totuşi o mare problemă.
”Este greu să credem că statul român sau guvernul va putea susţine la nesfârşit o societate care nu reuşeşte să-şi revină din punct de vedere financia”, a afirmat Marian Avram.
Proiectul de modificare a Legii de organizare şi funcţionare a celor două societăţi a primit raport de respingere la Comisia de Cultură a Camerei Deputaţilor, însă decizia finală în acest caz îi revine Senatului.
Iniţiatorul proiectului, parlamentarul PSD, Georgică Severin, susţine că modificările propuse de el, vizând separarea funcţiei de preşedinte de cea de director general, ar contribui la depolitizarea celor două instituţii publice.