Cum poate deveni România o destinaţie recunoscută în turismul medical
Industria turismului contemporan ne-a obişnuit cu vacanţele all inclusive, cu weekend-urile de tip city break sau vacanţele exotice.
Articol de Marilena Frâncu, 08 August 2018, 11:53
Industria turismului contemporan ne-a obişnuit cu vacanţele all inclusive, cu weekend-urile de tip city break sau vacanţele exotice.
Dincolo de alura cosmopolită a denumirilor stau excursii şi sejururi programate cu grijă şi la care visăm cu lunile.
Mai există însă un tip de turism pe care nu dorim neapărat să-l practicăm, dar care programat preventiv ne poate ajuta să ne ameliorăm afecţiuni înainte de a fi prea târziu.
Turismul medical, că despre el este vorba, se referă la obiceiul oamenilor de a călători în străinătate pentru a căuta ajutor și facilități medicale.
Grecia, spre exemplu, este unul dintre statele Uniunii Europene care poate fi un model de bune practici privind turismul medical.
La noi, sunt căutate prețurile mici și serviciile bune ceea ce înseamnă un raport corect preţ-calitate.
Astfel, sunt multe cabinete particulare care primesc vizita pacienților din străinătate, cele mai solicitate fiind clinicile de stomatologie, cele care fac operații estetice, chirurgie bariatrică sau fertilizare in vitro.
În plus, stațiunile balneoclimaterice sunt un punct forte pentru România în ceea ce privește atragerea turiștilor de peste hotare.
Ce se poate face mai mult pentru a face din România o destinaţie recunoscută pentru turismul medical aflăm de la interlocutorii Marilenei Frâncu.
AUDIO