Creşterile salariale în educaţie, discutate la Guvern
Preşedintele Confederaţiei Sindicale "Spiru Haret", Marius Nistor, spune că au fost prezentate mai multe variante de creştere a veniturilor în învăţământ începând cu acest an.
Articol de Alin Şerbănescu, 16 Septembrie 2015, 05:09
Salariile din educaţie au fost tema de discuţie de la întrunirea de marţii, de la guvern, dintre liderii sindicatelor din învăţământ, premier, ministrul muncii şi cel al finanţelor.
Deşi nu s-au stabilit foarte clar procentele unor eventuale majorări de salarii sau datele exacte de la care ar putea fi aplicate, au fost prezentate mai multe variante de creştere a veniturilor în învăţământul preuniversitar şi universitar, a afirmat preşedintele Confederaţiei Sindicale "Spiru Haret", Marius Nistor.
"Se merge pe varianta identificării sumelor de bani necesare pentru achitarea sentinţelor judecătoreşti pentru colegii din învăţământul preuniversitar şi universitar în contul anului 2016. S-a mai avansat o variantă de lucru, în sensul că s-ar acorda o creştere salarială de 10% de la 1 decembrie.
"Şi mai există şi o altă variantă, în funcţie de posibilele calcule pe care le va face guvernul odată cu încheierea exerciţiului financiar la sfârşitul lunii septembrie, referitor la posibilitatea unei creşteri salariale mai mari, care poate să ajungă la 15% de la 1 noiembrie sau poate chiar 20% de la 1 decembrie. Se mai ia în calcul şi o posibilă intrare în vigoare a legii salarizării, de la 1 decembrie", a spus Marius Nistor.
Liderii sindicali prezenţi la discuţiile de astăzi sunt nemulţumiţi de propunerea de majorare cu 10 procente a salariilor făcută de guvern.
Ei au anunţat că decizia de acceptare sau respingere a acesteia va fi luată joi, în cadrul unei întâlniri a tuturor reprezentanţilor Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ.