Creșterea numărului de persoane infectate care au nevoie de spitalizare
În ţară se constată o creștere rapidă a numărului de persoane infectate cu SARS-CoV-2, care au nevoie de spitalizare.

Articol de Florin Lepădatu, 02 Martie 2021, 19:52
De luni până marţi, s-au mai diagnosticat aproape 4.000 de cazuri noi de COVID.
Principala preocupare o constituie creșterea rapidă a numărului de persoane infectate care au nevoie de spitalizare.
Sunt peste 8.500, dintre care 1.044 la terapie intensivă, un nivel comparabil cu cel de la mijlocul lunii ianuarie.
În Spitalul "Victor Babeș" din București, de exemplu, în ultimele două săptămâni numărul locurilor libere a scăzut cu peste 100.
Managerul unității medicale se așteaptă ca cele 80 de paturi disponibile astăzi să se ocupă în următoarele zile - după cum i-a explicat reporterului nostru, Adriana Turea, doctorul Emilian Imbri.
Emilian Imbri: "Rapiditatea cu care crește numărul de persoane infectate şi al celor care vin la spital este destul de mare și eu cred, și împreună cu colegii mei la Babeş, că în jur de 15 martie spitalul va avea presiune și va fi plin, așa cum a fost în iarnă, deci revenim la ocuparea tuturor paturilor din spital."
În Institutul "Marius Nasta" din capitală nu mai sunt locuri la ATI - precizează managerul institutului dr. Beatrice Mahler.
Beatrice Mahler: "Azi dimineaţă erau trei locuri în secția de copii. Marea majoritate a pacienților au fost internați în cursul weekendului și numărul de externări în acest moment este extrem de mic."
Comparativ cu anul trecut se observă o scădere a vârstei medii pentru pacienții cu infecție cu virusul SARS-CoV-2 - a mai adăugat medicul Beatrice Mahler.
Beatrice Mahler: "40% din ei sunt pacienţi sub 50 de ani. Din pacate, o parte dintre ei sunt şi în terapie intensivă, iar numărul de pacienți peste 70 de ani este extrem de mic."
Şi rata de infectare cu coronavirus este în creştere.
Tot mai multe județe revin la scenariul roșu, impus de la trei cazuri la mia de locuitori.
Marţi, Ilfovul a trecut de acest prag, depășit deja de județele: Cluj, Maramureș și Timiș.
Acesta din urmă figurează cu peste 5 la mie. 2,5 cazuri la mia de locuitori au: Hunedoara, capitala și județul Brașov, care este cel mai aproape de zona roșie.", notează Rador.