Controlorii regionalei CFR Braşov, anchetaţi pentru corupţie
Mai mulţi angajaţi ai Ministerului Transporturilor au fost ridicaţi de anchetatori, joi dimineaţă, pentru a fi duşi la audieri la Parchetul Tribunalului Braşov.
Articol de Mădălin Iacob, Braşov, 25 Octombrie 2012, 10:18
Aproximativ 70 de persoane din cadrul regionalei CFR Braşov vor fi aduse, joi, la audieri.
Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov a emis mandate de aducere pentru zeci de angajaţi ai regionalei, din diferite paliere ierarhice.
Aceştia vor fi aduşi pentru audieri pe cuprinsul întregii zile sub acuzaţia de infracţiune de corupţie şi abuz în serviciu.
Parchetul a dezminţit informația referitoare la diferite percheziţii care se fac în cadrul regionalei.
Purtătoarea de cuvânt a Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, Alina Popescu a declarat ”că este vorba de un dosar mai complex, care implică mai multe fapte de corupţie”.
Surse judiciare afirmă că ancheta ar fi pornit de la regionala CFR Braşov şi că sunt vizaţi zeci de controlori de tren care ar fi luat mită de la călători care circulau fără bilet, sub acoperirea şefilor lor ierarhici.
"Joc politic pentru privatizarea CFR"
Liderul sindical Alexandru Lorincz a declarat pentru Digi24 că ancheta făcută de procurori reprezintă un abuz.
"Este o nesimţire făcută de procurori, un abuz. Se face un joc politic pentru privatizarea CFR Călători", a susţinut liderul Sindicatului Mişcare Comercial din CFR Braşov, Alexandru Lorincz.
Liderul sindical a mai spus că ancheta vizează toate regionalele CFR din ţară, nu numai pe cea de la Braşov şi că totul a fost făcut "în mare secret".
81 de mandate pentru angajaţi de la CFR Călători
Un număr de 81 de mandate de aducere au fost emise pe numele unor angajaţi de la regionalele CFR Călători suspectaţi de fapte de corupţie, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Parchetului Tribunalului Braşov, Alina Popescu.
Aceasta a precizat că ancheta vizează exclusiv structurile CFR Călători şi că angajaţii suspectaţi sunt de la regionalele Bucureşti, Braşov, Cluj, Iaşi şi Craiova.
Procurorul a mai spus că angajaţii sunt "de la toate nivelurile, pornind de la controlorii de tren şi până la superiorii lor" şi că nu sunt vizaţi directori din Ministerul Transporturilor, ancheta vizând exclusiv structurile CFR Călători.