Controale în pieţe şi magazine la comercianţii care vând peşte sau carne de porc
Autorităţile din Vrancea şi-au intensificat acţiunile de control în pieţe şi magazine, mai ales la cele care vând peşte, care se consumă în această perioadă, dar şi la cele care comercializează carne de porc.
Articol de Radio România Actualităţi, 29 Noiembrie 2024, 12:39
Autorităţile din Vrancea şi-au intensificat acţiunile de control în pieţe şi magazine, mai ales la cele care vând peşte, care se consumă în această perioadă, dar şi la cele care comercializează carne de porc. Instituţiile cu atribuţii de control au anunţat că vor asigura permanenţa în domeniul sanitar-veterinar până la Crăciun, după cum relatează corespondentul RRA Gabriel Sava.
Gabriel Sava: ”Cei care postesc au periodic dezlegări la peşte, produs pentru care există o cerere mai mare în această perioadă. Şi carnea de porc, din care se prepară bucate pentru sărbători, este mai căutată până la Crăciun. În acest context, controalele au drept scop verificarea provenienţei acestor produse, dar şi condiţiile de transport, depozitare şi comercializare.
Adrian Rădulescu, şef Serviciu Control Oficial Siguranţa Alimentelor şi responsabil de comunicare din cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Vrancea: ”Se va asigura un program de activitate permanent în intervalul 27.11-24.12, perioadă în care personalul sanitar-veterinar va fi prezent la nivelul circumscripţiilor şi în cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare pentru a supraveghea sanitar-veterinar, astfel încât orice sacrificare de porc să fie examinată în comercializarea cărnii şi nu numai a cărnii de porc, cât şi a peştelui. Vor fi şi controale în trafic prin care se va verifica circulaţia animanelor vii, a porcilor.”
Dacă sunt păstrate sau preparate în condiţii improprii anumite produse alimentare, atunci când sunt consumate, pot duce la probleme medicale, cele mai des întâlnite fiind toxiinfecţiile alimentare.”/editor Florin Lepadatu/