Consumul de rosii prelungeste speranta de viata
Oamenii de ştiinţă au cercetat cele mai populare legume şi au descoperit că roşiile sunt cele mai utile dintre acestea.
Articol de RADOR, 17 Octombrie 2018, 12:33
Oamenii de ştiinţă au cercetat cele mai populare legume şi au descoperit că roşiile sunt cele mai utile dintre acestea.
Ele conţin cantităţi semnificative de minerale utile, oligoelemente şi vitamine, în special A şi C, care întăresc sistemul imunitar.
Substanţele din aceste legume permit încetinirea procesului de îmbătrânire celulară.
În acelaşi timp, roşiile cherry sunt extrem de bogate în beta-caroten, foarte util pentru vedere.
Oamenii de ştiință au acordat o atenţie deosebită şi roşiilor uscate. S-a constatat că în cazul roşiilor preparate în acest mod, concentraţia licopenului antioxidant creşte de mai multe ori comparativ cu varianta proaspătă a legumelor.
Această substanţă protejează organismul de apariţia celulelor canceroase şi are un efect pozitiv asupra funcţionării plămânilor, pancreasului, stomacului şi glandelor mamare.
Peste 26 de studii au arătat că roşiile reduc riscul apariţiei cancerului de prostată la bărbaţi.
Numeroasele beneficii indiscutabile ale roşiilor au determinat experţii să recomande consumul lor zilnic.