Consumatorul român de carne "va fi mai reticent" după anunțul OMS
Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că un consum mai mare de carne procesată mărește riscul apariției cancerului de colon.
Articol de Florentina Varga, 28 Octombrie 2015, 10:44
Consumatorul roman de carne va fi mai reticent dupa ce Organizatia Mondiala a Sanatatii a anuntat, in urma unor studii, ca produsele procesate din carne sunt cancerigene, a precizat Radu Timis presedintele Asociatiei Romane a Carnii.
"Este o adevarata nebunie.
"Cercetatorii britanici vin des cu asemenea studii din care reiese ba ca iaurtul cu fructe e daunator, ba ca fructele si legumele sunt modificate genetic.
"Toate nu fac altceva decat sa creeze confuzie si sa discrediteze industria de profil", a mai precizat Radu Timis.
Mesajul industriei de profil este urmatorul, a mai afirmat Radu Timis: "Sa nu ne jucam cu securitatea alimentara a romanilor prin aruncarea pe piata a unor informatii alarmiste, sa nu punem in pericol industria alimentara a Romaniei care da de lucru zecilor de compatrioti si care impreuna cu agricultura si zootehnia contribuie cu peste 11% la PIB-ul Romaniei".
In urma acestui anunt, industria de profil anunta scaderi de 10% la vanzari, si nu este un context favorabil mai ales dupa "luptele cu autoritatile" de a scadea TVA-ul la unele alimente la 9%, mai adauga Radu Timis.
Cititi și reacțiile din Marea Britanie în urma anunțului făcut de OMS.
Ascultați aici interviul integral cu Radu Timis, difuzat în cadrul rubricii Apel Matinal din 28 octombrie 2015.