Consiliul Național al Elevilor critică structura anului școlar 2021-2022
Consiliul Național al Elevilor nu este de acord cu decizia Ministerului Educației privind structura anului școlar 2021-2022, publicată deja în Monitorul Oficial.
Articol de Florin Lepădatu, 18 Februarie 2021, 15:29
Consiliul Național al Elevilor nu este de acord cu decizia Ministerului Educației privind structura anului școlar 2021-2022, publicată deja în Monitorul Oficial.
Aceasta prevede ca anul școlar să înceapă în 13 septembrie, unul dintre motivele de nemulțumire a elevilor.
Aceștia spun, totodată, că, printr-o structură ca cea propusă de autorități, va exista o fragmentare extremă a anului școlar și un dezechilibru între semestre.
Elevii atrag atenția și asupra lipsei aparatelor de aer condiționat în școli, fapt care, spun ei, ca vrește disconfortul tinerilor, dar și al profesorilor.
Rareș Voicu, preşedintele Consiliului Național al Elevilor: Noi am propus să înceapă școala pe 6 septembrie, în prima zi de luni în luna septembrie și /.../ să se încheie mai devreme. De ce am propus asta? Pentru că în vară elevii, mai ales cei de la liceele de tehnologie și profesionale, care au practică și au cu trei săptămâni mai multă școală decât elevii de la liceele teoretice, sau gimnaziale, sau cele vocaționale, ajung să facă practică sau să învețe în temperaturi de 30 și de grade; ceea ce reprezintă un disconfort termic imens. Soluția pe care noi am propus-o: primul semestru - 16 săptămâni, al doilea - 18. Într-adevăr, în propunerea pe care noi am făcut-o exista această /eliminare/ a vacanței intersemestrială, pentru că, din punctul nostru de vedere, nu are niciun sens să ai vacanță de iarnă două săptămâni, după care să vii la școală o săptămână și să mai ai după aceea încă o săptămână de vacanță.