Conferință privind combaterea distorsionării Holocaustului
Luminiţa Odobescu a subliniat că România face eforturi pentru combaterea antisemitismului şi păstrarea memoriei victimelor Holocaustului.
Articol de Angela Cerven, 29 Octombrie 2024, 16:39
Memoria Holocaustului trebuie păstrată şi este nevoie de măsuri pentru combaterea distorsionării istoriei, mai ales prin folosirea noilor tehnologii, inclusiv a inteligenţei artificiale. Aceasta este principala concluzie a unei conferinţe pe această temă desfăşurată la Bucureşti, la care au participat specialişti din ţară şi străinătate.
Marko Katz, directorul fondator al Centrului de Monitorizare şi Combatere a Antisemitismului din România: Oamenii încep să fie foarte îngrijorați de apariția unor unelte digitale care pot fi folosite pentru distorsionarea și negarea Holocaustului, care să îngreuneze descoperirea celor care perpetuează un astfel de fenomen sau pot fi folosite pentru a prezerva Holocaustul într-un mediu și într-o formă care să permită generațiilor următoare să înțeleagă despre ceea ce a fost vorba cu adevărat. AI-ul poate să devină o astfel de unealtă distrugătoare a adevărului despre Holocaust, un adevăr care și așa, fără AI, este contestat și negat de prea mulți oameni.
La acelaşi eveniment, ministrul de externe, Luminiţa Odobescu, a subliniat că România face eforturi pentru combaterea antisemitismului şi păstrarea memoriei victimelor Holocaustului şi chiar a aprobat, recent, o strategie naţională în acest sens.