Condiţii pentru reluarea activităţii HoReCa
Reprezentanții Horeca au mai cerut ca numărul maxim de persoane care vor sta la masă să fie de şase.
Articol de Andrei Şerban, 26 August 2020, 20:04
Reprezentanţii patronatelor din sectorul hoteluri, restaurante au agreat astăzi cu autoritățile condițiile în care s-ar putea relua activitatea de servire în spațiile interioare, cu o serie de restricții atât în privința programului de funcționare, cât și a capacității maxime.
De asemenea, cu respectarea strictă a măsurilor de protecție sanitară, distanțare și purtarea măștilor.
Reprezentanţii HoReCa s-au angajat să respecte, în interior, condițiile despre care ei spun că se găsesc și la nivel european și care se referă la folosirea a jumătate din numărul de mese și la purtarea măștilor de protecție. Dragoș Petrescu, care reprezintă un patronat din acest domeniu, a explicat că doar atunci când stau la mese, clienții nu vor purta măștile de protecție.
Dragoș Petrescu: În orice restaurant din Europa te duci, intri cu masca pe figură, în restaurant. Orice spațiu închis presupune masca pe figură, până când te așezi la masă într-un număr limitat și evident, la masă, nu vei sta cu masca, dar când te ridici de la masă și vrei să te duci spre exteriorul restaurantului, terasa, toalete, sau în altă direcție, către altă masă, va trebui să porți mască.
Reporter: Reprezentanții Horeca au mai cerut ca numărul maxim de persoane care vor sta la masă să fie de şase.
Realizator: La finalul discuțiilor pe care le-au avut azi la sediul Guvernului, cu premierul și membrii Executivului, reprezentanții sectorului HoReCa au explicat că propunerile lor au inclus și sancționarea drastică a celor care ar încălca aceste norme, dar că nu au primit nicio garanție legată de data de 1 septembrie.
Termenul va fi discutat și posibil stabilit, în ședința de mâine a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.
(RS)