Complexul Energetic Valea Jiului pregăteşte o nouă serie de angajări în încercarea de a creşte producţia de cărbune
Complexul Energetic Valea Jiului pregăteşte o nouă serie de angajări în încercarea de a creşte producţia de cărbune şi implicit vânzările de energie.
Articol de Florin Lepădatu, 14 Martie 2024, 16:55
Complexul Energetic Valea Jiului pregăteşte o nouă serie de angajări în încercarea de a creşte producţia de cărbune şi implicit vânzările de energie, informează RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI.
Pentru că societatea se află într-un program de încetare a activităţii, concedierile colective care ar fi trebuit să aibă loc anul acesta au fost decalate.
Ilie Pintea are detalii: ”Lipsa personalului a fost considerată principala cauză pentru productivitatea deosebit de scăzută a exploatărilor miniere din Valea Jiului. După ce la începutul anului au fost scoase la concurs 43 de posturi vacante, administraţia pregăteşte acum procedura pentru un număr mult mai mare de angajări.
Eusebiu Durbacă, director general la Complexul Energetic Valea Jiului: ”Sunt undeva la 217, 215 - vorbesc de posturi de necalificat, muncitor necalificat. Vorbesc despre oameni care vor fi direct la partea de producţie, la front. Obligatoriu, din punctul meu de vedere, va fi probă practică pentru mina Lonea, pentru mina Lupeni şi pentru mina Vulcan.”
Restrângerea progresivă a activităţii înseamnă închiderea minelor aflate în exploatare până în 2032, iar acest lucru va aduce concedieri colective. Eusebiu Durbacă a spus că disponibilizările au fost decalate cu cel puţin doi ani.
Eusebiu Durbacă: ”/.../ colective, probabil la sfârşitul perioadei. După notificarea de la Bruxelles vom avea un buget pe societate şi vom vedea atunci dacă va fi următorul an cu concedieri colective, dar eu, din câte ştiu, la sfârşitul perioadei.”
În prezent, Complexul Energetic Valea Jiului are aproximativ 2.000 de angajaţi care muncesc la cele patru exploatări miniere rămase în funcţie şi livrează o producţie zilnică de 800 de tone de huilă. Ca să poată produce energie, Termocentrala Paroşeni, parte a complexului, are nevoie de 2.000 de tone de cărbune pe zi.”/RADOR RADIO ROMÂNIA/