Codruţa Kovesi, audiată în cazul acuzaţiilor de plagiat
Laura Codruţa Kovesi a fost audiată vineri în cazul acuzaţiilor de plagiat din teza ei de doctorat. Aceasta susţine că are o serie de dovezi care îi susţin nevinovăţia.
Articol de Beatrice Brăileanu, 27 Iulie 2012, 11:37
Procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, a mers vineri dimineaţă la Consiliul Naţional de Etică unde trebuia să fie audiată în legătură cu acuzaţiile de plagiat din teza ei de doctorat, informează Agerpres.
"Am trimis un punct de vedere, mi-am arătat disponibilitatea de a fi audiată.
"Am trimis un punct de vedere la care am ataşat nu numai argumente, ci şi probe care dovedesc clar că nu am plagiat şi aştept să fiu audiată, întrebată", a afirmat Laura Codruţa Kovesi.
Întrebată ce va face în cazul în care Consiliul Naţional de Etică va decide că a plagiat, Laura Codruţa Kovesi a spus că nu are cum Consiliul să ajungă la altă concluzie în afară de aceea că nu a plagit.
Laura Codruţa Kovesi a mai spus că a solicitat CSM "să amâne apărarea reputaţiei până în momentul în care comisia se va pronunţa".
"Comisia are la dispoziţie 90 de zile, aşa cum prevede legea. Sper ca acest verdict să fie dat cât mai repede.
"În momentul în care verdictul va fi dat voi face şi eu public punctul de vedere şi absolut toate probele pe care le am şi o să arăt că afirmaţiile care s-au făcut nu sunt adevărate", a spus Laura Codruţa Kovesi.
"Persoanele despre care se spune că le-am plagiat, m-au citat pe mine în cartea lor"
Săptămâna trecută, Consiliul Naţional de Etică a făcut o primă analiză a documentelor din sesizarea acuzaţiei de plagiat a doctoratului procurorului general al României.
Într-o emisiune la o televiziune privată, tot săptămâna trecută, Laura Codruţa Kovesi a declarat că nu a plagiat pe nimeni şi nicio lucrare.
"Cei care au făcut aceste acuzaţii defăimătoare nu au verificat două chestiuni simple: prima că am publicat foarte mult înainte de a fi procuror general sub numele de Lascu pentru că eram necăsătorită şi a doua - toate articolele pe care le-am publicat pe acest segment de activitate şi care apar în teza de doctorat sunt publicate în revista "Dreptul", care nu este pe internet tocmai pentru a proteja drepturile de autor", a declarat Laura Codruţa Kovesi.
Procurorul general al României a spus şi că o mare parte dintre paragrafele despre care se susţine că le-ar fi plagiat de la persoane care le-au scris în 2008 sau 2009 sunt paragrafe care au fost publicate încă din anul 2002.
"Persoanele despre care se spune că le-am plagiat şi am copiat din cartea lor m-au citat pe mine în cartea lor cu articole publicate anterior", a explicat Laura Codruţa Kovesi.