Clujul oferă exemple pozitive pe piaţa muncii
Platformele industriale din judeţul Cluj, care au fost afectate de criza economică, renasc cu ajutorul fondurilor europene, în valoare de 6,4 milioane de euro.
16 Ianuarie 2013, 15:00
Clujul continuă să ne ofere exemple pozitive în ceea ce priveşte piaţa muncii.
Un nou protocol s-a semnat recent între Primărie şi Universitatea Babeş-Bolyai, prin care instituţia de învăţămant se angajează să formeze educaţional viitorii angajaţi ai firmelor care lucrează în zonă.
Mai mult, italienii de la De'Longhi au început producţia pe platforma de la Jucu, astfel, la exact un an de la închierea Nokia, fabrica din Jucu a revenit la viaţă prin producţia de expresoare de cafea.
Platformele industriale din judeţul Cluj, care au fost afectate de criza economică, renasc cu ajutorul fondurilor europene.
În Jucu, la un an de la închiderea Fabricii de Telefoane Mobile a companiei finlandeze Nokia, o companie italiană care produce aparate pentru cafea, a reangajat 100 de oameni.
Până la finele anului, compania italiană va mai angaja încă aproximativ 300 de oameni, alte 320 de persoane vor lucra până la finalul anului, în fabrica pe care o va deschide un concern german specializat pe producerea de componente pentru industria auto.
Investitorii externi continuă să vină la Cluj, datorită deschiderii administraţiei şi universităţilor, spune primarul din Cluj, Emil Boc.
"Am semnat, aseară, un protocol de colaborare, pe minim trei ani de zile, cu Universitatea Babeş-Bolyai, pentru atragerea de investiţii străine şi de menţinere a celor existente în municipiul Cluj Napoca.
"Primăria va furniza universităţii informaţii cu privire la solicitările investitorilor existenţi sau potenţiali, în privinţa necesarului de pregătire profesională, de forţă de muncă bine pregătită, iar universitatea va asigura inclusiv modificarea programelor de învăţământ pentru a pregăti studenţii în concordanţă cu cerinţele pieţei clujene", a declarat Emil Boc.
Tot cu ajutorul banilor europeni, reapar locurile de muncă şi pe platforma industrială din Câmpia Turzii.
Cu ajutorul unei finanţări europene, de 6,4 milioane de euro, va fi creată o fabrică de mobilier, care va angaja circa 500 de oameni care au fost concediaţi de concernul rusesc Mechel.