Circulaţie în condiţii de iarnă
UPDATE: Circulaţia pe Autostrada Soarelui (A2) a fost închisă.
Articol de Mihaela Breazu, 15 Decembrie 2009, 09:15
Ninsoarea a îngreunat circulaţia în majoritatea zonelor din ţară.
Circulaţia pe Autostrada Soarelui (A2) a fost închisă, începând cu ora 19.00, între Bucuresti şi Drajna, din cauza poleiului, a anunţat Centrul Infotrafic al Poliţiei Române.
Potrivit Politiei, circulaţia va fi redeschisă după ce utilajele de deszăpezire vor curăţa carosabilul.
"Începând cu ora 19.00, se închide autostrada A2, pe segmentul Bucuresti - Drajna. Închiderea are loc pentru împrăştierea materialului derapant. Există şi o rută ocolitoare anume DN3 Bucuresti-Lehliu Gara şi în continuare DN3A Lehliu Gara Drajna", a declarat Paul Ulieru, de la Centrul Infotrafic.
În judeţul Vrancea, Drumul Naţional 2 este închis circulaţiei în zona localităţii Dumbrăveni. Stratul de zăpadă în zonă atinge până la 40 de centimetri.
De asemenea, Ministerul Transporturilor anunţă că navigaţia pe Canalul Sulina este închisă din cauza vântului foarte puternic.
În judeţul Mehedinţi, 7 drumuri comunale au fost închise circulaţiei din cauza ninsorilor abundente. Accesul rutier în localităţile Borogea, Bădeţeşti, Cucuieţi, Dedoviţa, Oprăneşti, Mărman şi Negreşti este blocat, autorităţile locale nedispunând de utilaje de deszăpezire.
La Bucureşti traficul auto se desfăşoară cu dificultate în întreg oraşul. Primarul general, Sorin Oprescu, a anunţat că municipalitatea va ridica toate autoturismele parcate pe marile bulevarde, în locuri neamenajate, care îngreunează activitatea utilajelor de deszapezire.
Sorin Oprescu a mai precizat că le-a cerut firmelor care se ocupă de deszăpezire să împrăştie material antiderapant, chiar în condiţiile unui trafic aglomerat.
Pe toate drumurile din judeţul Sibiucirculaţia se desfaşoară în condiţii de iarnă, din cauza ninsorii, care s-a depus de un strat de 5 centimetri.
Cei care vor să urce pe DN 7C, până la Bâlea Cascadă, trebuie să aibă maşinile echipate de iarnă, carosabilul fiind acoperit cu un strat de zăpadă frământată de aproximativ trei centimetri.
La Bâlea Lac, la 2.000 de metri altitudine în Munţii Făgăraş, stratul de zăpadă a depăşit o jumătate de metru, iar accesul se face doar cu telecabina.