Cinci excepții de la purtarea măștii de protecție
Într-un document semnat de Sorin Cîmpeanu și Vlad Voiculescu sunt făcute câteva precizări cu privire la portul măștii și la excepțiile de la această obligație.
Articol de Felicia Mocanu, 08 Februarie 2021, 13:53
DOCUMENT: Precizări cu privire la portul măștii și la excepțiile de la această obligație
Aproximativ 2,4 milioane de elevi au revenit, de astăzi, în bănci, odată cu reînceperea școlilor în format fizic.
S-au reluat cursurile și în majoritatea liceelor, dar s-au redeschis și grădinițele. Sunt în continuare în vigoare cele trei scenarii aplicabile în funcție de rata de infectare cu noul coronavirus în localitatea unde se află unitatea de învăţământ.
Potrivit ultimei centralizări, doar 149 de localități mai sunt în scenariul roșu și vor avea școală online.
Autoritățile au luat o serie de măsuri pentru ca unitățile de învăţământ să fie redeschise în condiții de siguranță.
Într-un document semnat de Sorin Cîmpeanu și Vlad Voiculescu sunt făcute câteva precizări cu privire la portul măștii și la excepțiile de la această obligație.
Potrivit comunicatului sunt cinci excepții de la purtarea măștii, stipulate în legislația actuală.
De exemplu, dacă angajatul este singur în birou, nu este obligat să poarte masca, sau dacă persoana suferă de boli care afectează capacitatea de oxigenare.
O altă situație este cea a persoanelor care desfășoară activități fizice intense sau în condiții de muncă solicitante, precum temperaturi ridicate sau umiditate crescută.
Prezentatorii TV și invitații acestora, cu condiția respectării distanței de trei metri între persoane, de asemenea, nu sunt obligați să poarte masca.
Copiii cu vârstă mai mică de 5 ani nu sunt obligați să poarte masca.
Recomandarea pentru persoanele alergice la materialele din care sunt confecționate măștile este de a purta acele măști confecționate din alte materiale decât cele la care se știu alergice sau alte forme de protecție, de exemplu viziere.
(RS)