Cetatea Sighişoarei, neîncăpătoare pentru miile de turişti
Îmbrăcaţi în haine de epocă şi înarmaţi până în dinţi, artiştii prezenţi la cea de-a 21-a ediţie a Festivalului Medieval au organizat tot felul de evenimente specifice.
Articol de Raul Matiş, Târgu Mureş, 28 Iulie 2013, 21:17
Străduţele înguste şi pietruite ale Sighişoarei au fost în ultimele zile neîncăpătoare pentru miile de turişti care au ales să participe la cea de-a 21-a ediţie a Festivalului Medieval.
Între zidurile cetăţii, forfota este de nedescris, iar la fiecare pas artiştii adunaţi în burgul medieval la acest sfârşit de săptămână să-i introducă pe turişti în atmosfera unor vremuri de mult apuse.
Peste 200 de artişti din România, Ungaria şi Bulgaria au împânzit cetatea medievală a Sighişoarei în acete zile, reuşind ca prin prestaţiile lor să-i poarte pe turişti într-o autentică atmosferă medievală.
Îmbrăcaţi în haine de epocă şi înarmaţi până în dinţi, artiştii au organizat tot felul de evenimente specifice secolelor trecute, cum ar fi, spre exemplu, şcolile de lupte medievale.
Instructorul Florian Chevorchian spune că în luptele medievale desfăşurate în cadrul festivalului, câştigătorul este dinainte ştiut.
"Luptele medievale pe care le prezentăm noi sunt lupte pentru film, pentru cinema, ceea ce înseamnă că dincolo de o încheietură fermă, un ochi atent şi de foarte multe ore de antrenament problema sau bucuria unei astfel de lupte este că noi ştim dinainte cine câştigă şi nu avem voie să facem altfel fiindcă plătim foarte scump", explică instructorul.
Bogdan Iacob şi Aura Calancea sunt doi actori tineri care au ţinut să demonstreze curioşilor că luptele medievale nu sunt ceva neobişnuit.
" E foarte interesant să iei un om de la ţară şi în câteva minute să-l înveţi trei lovituri şi după aia să vezi în ochii lui aşa, o sclipire de fericire că a învăţat ceva medieval", spune actorul Bogdan Iacob.
"E foarte simplu dacă-ţi place şi dacă vrei să înveţi aşa ceva", completează actriţa Aura Calancea.