Cererea pentru lemne de foc a crescut semnificativ
Gospodăriile încep să se umple cu stive de lemne pentru iarnă, chiar dacă în multe zone este cald pentru această perioadă.
Articol de Mario Balint, 13 Octombrie 2024, 14:17
Odată cu răcirea vremii, cererea pentru lemnele de foc a crescut semnificativ.
Gospodăriile încep să se umple cu stive pentru iarnă, chiar dacă în multe zone sunt temperaturi mari pentru această perioadă, de cum urcăm puțin spre munte, se simte frigul.
Direcția Silvică a județului Caraș-Severin asigură necesarul de lemn de foc pentru populația județului și livrează pe tot parcursul anului și pentru județele învecinate, Timiș și Mehedinți.
Anul acesta, aprovizionarea cu lemn de foc pentru populație se face fără probleme, spune directorul Direcției Silvice, inginerul Ion Tabugan.
Ion Tabugan: Noi, Direcția Silvică, oferim circa 50.000 m³ de lemn de foc în acest an, care până la ora actuală a fost cumpărat de cetățeni. Vorbesc de lemn de foc, 30.000 și avem în continuare încă 20.000 de m³ prin care din acest moment avem în depozite cea mai mare parte din 17.000. Lucrurile s-au simplificat în acest an, extraordinar de mult. Adică oamenii nu mai fac acea cerere, duce la Ocol, să lungim. La depozit, li se dau lemnele, se achită, li se dă bon, au casă de marcat șefii de depozite, iar cererea ajunge ulterior. Avem o contribuție substanțială, să zic, în județul Timiș, în aprovizionarea populației cu lemn de foc până la Jimbolia. Și la fel avem județul Mehedinți, partea de la Dunăre, Salcia, în partea de jos, unde nu-i atâta pădure. Avem lemn foarte, foarte mult -fasonat, cu 320 m³ lemn de foc, preţ neschimbat de pe al 3-lea an.
În județul Caraș-Severin, aproape 70% dintre locuințe și mai bine de jumătate dintre instituțiile publice sunt încălzite cu lemne.