"Cel mai mare dinozaur zburător din lume", găsit în România
Cu o anvergură a aripilor de 16 metri, fosila celui mai mare dinozaur zburător din lume a fost descoperit la Sebeş de paleontologul român, Matei Vremir.
04 Septembrie 2010, 12:32
Cu o anvergură a aripilor de 16 metri, cel mai mare dinozaur zburător din lume a fost descoperit la Sebeş de un paleontolog român, informează Agerpres.
Descoperirea, de dimensiunea unui avion, este deocamdată în curs de validare şi ea vine după ce paleontologului clujean Matei Vremir i-a fost validată şi descoperirea scheletului dinozaurului pe care l-a botezat "Balaurul bondoc".
"În curs de publicare există un alt rest senzaţional găsit alături de acel balaur bondoc, care este o vertebră cervicală aparţinând celui mai mare pterosaurian -reptilă zburătoare- găsit vreodată. Dimensiunea vertebrei este practic de două ori mai mare decât a celui mai mare pterosaur găsit până acum în America de Nord, denumit Quetzalcoatlus, după zeul aztec", a declarat Matei Vremir.
Acesta a precizat faptul că o echipă internaţională de specialişti lucrează acum la descoperirea sa şi că rezultatele vor fi anunţate în curând.
"E într-un stadiu avansat certificarea descoperirii, lucrăm cu o echipă de specialişti din Marea Britanie şi Germania şi se pare că, într-adevăr, avem de a face cu cea mai mare bestie zburătoare, deşi, sincer să fiu, îţi pui întrebarea cum putea să zboare un astfel de animal care ajungea la dimensiunea unui avion", a adăugat clujeanul Matei Vremir.