Ce trebuie să verificăm atunci când cumpărăm carne de porc?
Autorităţile sanitar-veterinare sunt în alertă odată cu tăierile masive de porci pentru a marca sărbătoarea de Ignat.
Articol de Adrian Lungu, Sălaj, 19 Decembrie 2015, 09:56
Autorităţile sanitar-veterinare sunt în alertă odată cu tăierile masive de porci pentru a marca sărbătoarea de Ignat şi nu numai.
Circumscripţiile veterinare vor funcţiona şi astăzi şi mâine, iar medicii atrag atenţia asupra regulilor care trebuie respectate: tăierea animalelor este interzisă pe domeniul public, iar carnea trebuie verificată împotriva trichinelozei.
Nu cumpăraţi carne şi preparate din carne de la comercianţi ambulanţi şi fără să fie examiantă sanitar-veterinar pentru prevenirea îmbolnăvirii cu trichineloză, o boală care netratată poate fi mortală.
Avertismentul vine de la medicii veterinari şi este valabil mai ales în rândul celor care cnsumă carne de la animale tăiate în gospodării.
Un examen durează aproximativ un sfert de oră şi poate fi efectuat la tote circumscripţiile veterinare autorizate care şi-au mărit programul odată cu intensificarea comeţului cu animale în târguri şi pieţe./mdudea/denisse