Ce trebuie să facii dacă te încălzeşti la sobă
Pompierii atrag atenţia că odată cu răcirea vremii şi începerea folosirii sobelor şi a altor sisteme de încălzire creşte pericolul exploziilor şi al intoxicaţiilor.
Articol de Adrian Lungu, Sălaj, 12 Octombrie 2016, 19:50
Pompierii atrag atenţia că odată cu răcirea vremii şi începerea folosirii sobelor şi a altor sisteme de încălzire creşte pericolul exploziilor şi al intoxicaţiilor cu monoxid de carbon.
Ei avertizează că există persoane neautorizate care curăţă coşuri de fum sau improvizează instalaţii de încălzire.
În acest context, reprezentanţii SU Sălaj le cer primăriilor să înfiinţeze servicii locale pentru curăţarea coşurilor de fum, transmite corespondentul nostru Adrian Lungu. eporter: Potrivit pompierilor, intervenţia persoanelor neautorizate la curăţarea coşurilor de fum poate avea urmări deosebit de grave.
Căpitanul Lucian Jaco, de la ISU Sălaj: "Coşurile pentru evacuarea fumului trebuie curăţate de către personal specializat în domeniu cel puţin odată pe an în cazul utilizării de combustibil gazos şi cel puţin de două ori pe an în cazul sistemelor de încălzire alimentate cu combustbil lichid şi solid.
"La nivelul fiecărei comune, legal, ar trebui să existe un sistem de coşerit.
"În cazul în care intervenim noi nu avem garanţia că vom curăţa corect coşul de fum, putând provoca accidente".
Potrivit pompierilor, şi utilizarea unor sisteme improvizate de încălzire este deosebit de periculoasă şi poate provoca tragedii.