Cazuri de toxiinfecţie alimentară în Constanţa
Un copil de 3 ani şi tatăl acestuia de 35 de ani au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa cu toxiinfecţie alimentară după ce au consumat prăjituri la o terasă din Eforie Nord.
20 August 2011, 13:30
Un copil de aproximativ 3 ani şi tatăl acestuia de 35 de ani au ajuns în această dimineaţă în atenţia medicilor de la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa cu toxiinfecţie alimentară după ce au consumat prăjituri la o terasă din Eforie Nord.
Medicii spun că starea de sănătate a copilului este relativ bună, însă în ceea ce-l priveşte pe tatăl acestuia situaţia este mai gravă.
Cei doi au ajuns la spital cu stări de vomă, ameţeli şi febră.
Inspectorii sanitari au declanşat deja o anchetă epidemiologică în acest caz, iar speciliştii Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa aşteaptă rezultatele analizelor de laborator pentru a vedea cu exactitate ce a produs îmbolnăvirea turiştilor.
Un alt focar de toxiinfecţie alimentară a fost înregistrat tot sâmbătă, la sanatoriul balnear Techirghiol. 15 copii de la Sanatoriul Balnear Techirghiol au acuzat dureri abdominale şi febră.
Copiii nu au fost transferaţi la spitalul de boli Infecţioase pentru că au forme uşoare de toxiinfecţie alimentară, însă sunt supravegheaţi de cadrele medicale.
Şi în acest caz inspectorii sanitari au declanşat o anchetă epidemiologică.
Directorul DSP Constanţa, dr. Constantin Dina a declarat că o echipă de inspectori va ajunge la Sanatoriul Techirghiol de unde va recolta probe de la personal, de la copii şi din alimente.
Managerul unităţii de tratament, Vasilică Rusu, nu exclude posibilitatea ca pacienţii să fi consumat produse de la unităţile alimentare aflate în vecinătatea sanatoriului din Techirghiol.