Câteva mii de persoane din Bucureşti nu au apă caldă şi căldură
Cel mai afectat este Cartierul Aviaţiei din nordul Bucureştiului, unde oamenii au ajuns chiar să îşi încălzească apa la aragaz.
Articol de Radiojurnal, 31 Octombrie 2019, 13:24
Câteva mii de persoane din mai multe zone ale capitalei nu au în aceste momente apă caldă şi căldură, în condiţiile în care temperaturile exterioare sunt în scădere.
Cel mai afectat este Cartierul Aviaţiei din nordul Bucureştiului, unde oamenii au ajuns chiar să îşi încălzească apa la aragaz.
Conducerea RADET ne-a declarat că în zonă se fac o serie de lucrări şi s-a descoperit că ţevile sunt mai avariate decât se credea.
Administratorul special RADET, Alexandru Burghiu, a spus la Radio România Actualităţi că problema se va remedia în aproximativ două săptămâni.
Alexandru Burghiu: În Cartierul Aviației, în orele de consum maxim, respectiv în intervalul 20:30 - 24:00, există imposibilitatea furnizării, imposibilitate generată de faptul că noi alimentăm în momentul de față acest cartier din CET-ul Sud. Practic, Cartierul Aviației era un cartier aflat la câteva sute de metri depărtare de CET-ul Pipera. CET-ul Pipera alături de CET-ul Titan, prin "grija" autorităților - și sper că observați ghilimelele - locale de la acea vreme, au dispărut. Dintr-un cartier aflat la câteva sute de metri a ajuns să fie alimentat de la 8Km. Această situație se va finaliza odată cu finalizarea lucrării din zona Iancu de Hunedoara. Acea lucrare, odată finalizată, ne va permite să alimentăm cartierul din CET-ul Grozăvești.
Reporter: Când ar trebui să se finalizeze această lucrare?
Alexandru Burghiu: Termenul este de 15 noiembrie, fusese un termen iniţial mai devreme, însă odată cu coborârea în subteran şi realizarea expertizei, am constatat că este nevoie să înlocuim mai multă ţeavă decât planificasem.
Reporter: În restul capitalei care este situația din perspectiva alimentării?
Alexandru Burghiu: Nu există probleme de o asemenea amploare cum există în Cartierul Aviaţiei. Pot exista situaţii punctuale. Noi în momentul de faţă suntem în faza de pregătire a sezonului rece. Practic, din cele două CET-uri care au funcţionat pe perioada verii, acum avem în funcțiune patru. Tocmai de aceea se realizează această încărcare graduală a sistemului.
Realizator: Administratorul special al RADET în dialog cu Ciprian Sasu.