Castravetele "grenadă"
Încă în faza de cercetare pentru că seminţele sale sunt considerate toxice, castravetele grenadă este cultivat cu succes în serele Staţiunii legumicole din Buzău.
Articol de Cristina Moise, Buzău, 25 August 2010, 11:36
Fără nici cea mai mică problemă puteţi avea şi dumneavoastră unul, pentru decor sau chiar pentru a gust din el. Nu puteţi însă să-l puneţi la borcan ca şi conserva de iarna.
E drept, este şi el verde, însă seamănă leit cu o grenadă. Adică este cam cât un măr, e verde, are şi bumbii specifici grenadei, ba chiar şi cuiul declanşator care la el este codiţa de legatură cu tulpina.
Să nu mai lungesc descrierea, este vorba despre castravetele grenadă, cultivat cu succes în serele Staţiunii legumicole de către un cercetător, Costel Vânătoru.
Specialistul nu a bătut palma cu Armata Română ci vrea să le ofere consumatorilor legume noi, sănătoase şi rezistente la vremea în continuă schimbare.
Cercetătorul spune însă că deschişi la cultivarea şi consumarea acestuia sunt chiar militarii care vin la sera şi cer detalii şi seminte.
Castravetele grenadă este încă în teste pentru că seminţele acestuia sunt considerate toxice.
În perfectă asemănare cu castravetele clasic şi acesta, grenadă, este foarte iubit de păianjenul roşu care îi mănâncă frunzele.
Costel Vânătoru recomandă acest castravete mai ales pentru a avea o altfel de amintire din judeţul Buzău sau pentru a face un cadou ţepos, dar original prietenilor.