Carne de porc, la jumătate de preţ faţă de 2009
În judeţul Bistriţa-Năsăud kilogramul de carne de porc se vinde la ţărani cu preţuri de chiar cinci ori mai mici decât în magazine. Ţăranii spun că preţurile sunt la jumătate faţă de anul trecut.
Articol de Cristiana Sabău, Bistriţa-Năsăud, 02 Decembrie 2010, 13:25
Se apropie sărbătorile şi multă lume începe deja să îşi facă bugetul pentru masa de Crăciun.
Dacă vă îngrijorează preţurile din magazine, nu uitaţi că puteţi cumpăra carne de porc şi de la ţărani.
În Bistriţa-Năsăud, preţurile sunt aproape la jumătate faţă de anul trecut.
Vă puteţi cumpăra un porc de o sută de kilograme cu 500 de lei cu condiţia să îl duceţi singuri la măcelar.
În comuna Târlişua, porcul viu se vinde cu cinci lei kilogramul faţă de zece lei cât era anul trecut.
"Noi aşa dăm porcii să ne scăpăm de ei. Nu au nici orăşenii bani, aşa că am lăsat şi noi din preţ ca să nu rămânem cu porcii în coteţ”, a declarat Traian Bugnar, un ţăran din satul Borleasa, comuna Târlişua.
Şi în alte zone ale judeţului, porcii se vând tot cu preţuri mici.
Pe Valea Ilvelor, kilogramul se dă cu 6 lei, iar pe Valea Bârgăului cu preţuri între 6 lei şi 6,5 lei kilogramul.
În magazine, carnea de porc se vinde cu preţuri între 18 şi 28 de lei kilogramul, chiar şi de cinci ori mai mari faţă de cât cer ţăranii din Bistriţa-Năsăud.