Carne de curcan din Ungaria,din zonă cu gripă aviară, a ajuns şi în România
Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a fost notificată în acest sens de Comisia Europeană.
Articol de Radiojurnal, 17 Ianuarie 2020, 18:26
Produse din carne de curcan din Ungaria, provenind din apropierea unui focar de gripă aviară, au ajuns şi în România, a comunicat Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, care a fost notificată de Comisia Europeană.
Produsele au fost introduse în România prin trei unităţi de depozitare de pe raza judeţului Bihor. ANSVSA a dispus retragerea de la comercializare şi incinerarea produselor.
Virusul gripei aviare a fost confirmat şi în România la o fermă din judeţul Maramureş, unde au fost deja ucise toate păsările, s-au distrus ouăle şi furajele şi s-a făcut dezinfecţie. Gripa aviară nu se transmite la om, dar poate produce pagube economice importante.