Capacitatea de răspuns a României în cazul dezastrelor la nivelul Uniunii Europene va fi întărită
Cele trei farmacii din ţară care deservesc echipele medicale mobile Emergency Medical Teams 1, oferite de România prin Mecanismul European de Protecţie Civilă, vor avea mai mulţi bani pentru dotări.
Articol de Radio România Actualităţi, 12 Noiembrie 2024, 10:20
Cele trei farmacii din ţară care deservesc echipele medicale mobile Emergency Medical Teams 1, oferite de România prin Mecanismul European de Protecţie Civilă, vor avea mai mulţi bani pentru dotări. Bugetul Ministerului Sănătăţii a fost suplimentat recent cu 673.000 de lei pentru dotarea unităţilor farmaceutice din Târgu Mureş şi de la nivelul celor două spitale clinice de urgenţă de adulţi şi copii din Bucureşti. Prin acest demers va fi întărită capacitatea de răspuns a României în cazul dezastrelor la nivelul Uniunii Europene, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, Mariana Negoiţă.
Mariana Negoiţă: ”Suma alocată Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş va fi utilizată pentru achiziţionarea medicamentelor şi materialelor sanitare necesare desfăşurării activităţilor specifice operaţionalizării capabilităţilor medicale mobile oferite de România prin Mecanismul European de Protecţie Civilă. Astfel, prin farmacia spitalului, medicamentele şi materialele sanitare vor fi permanent la dispoziţia personalului care va deservi unitatea mobilă în caz de dezastre.”
La finalul lunii trecute a fost prezentat Spitalul Mobil de la Târgu Mureş, un proiect în valoare de 900.000 de euro, din care 800.000 bani europeni. Unitatea mobilă este dotată cu toate medicamentele necesare şi poate fi utilizată pentru orice formă de dezastru, de la cutremure, incendii şi inundaţii, aminteşte Radio România Târgu Mureş./editor Florin Lepadatu/