Campionatului internaţional de gătit în aer liber, la Cluj
Zeci de mii de clujeni asistă din această dimineaţă la demonstraţiile organizate în cadrul Campionatului internaţional de gătit în aer liber.
14 Septembrie 2014, 14:18
Zeci de mii de clujeni asistă în această dimineaţă la demonstraţiile organizate în cadrul Campionatului internaţional de gătit în aer liber.
Mulţi dintre ei susţin că au venit pentru a se bucura de spectacolul oferit de participanţi.
Pofticioşii au primit gratuit porţii cu mâncarea pregătită de concurenţi.
Tema Campionatului internaţional de gătit în aer liber din acest an este bucătăria militară.
Oamenii au venit pentru a admira măiestria bucătarilor, dar şi pentru a gusta din mâncărurile pregătite în mod obişnuit pentru soldaţii din ţări precum Serbia, Azerbaidjan sau Ungaria, spune unul dintre organizatori, Iulia Drăguţ.
"Avem peste 170 de concurenţi, ceea ce ne bucură. Oamenii au fost încântaţi, s-au dat cred că peste 3000 de porţii până în acest moment" spune Iulia Drăguţ.
Una dintre cele mai exotice prezenţe este cea a reprezentanţilor Japoniei.
"Bucătarii noştri pregătesc un preparat japonez care se serveşte la marinari, armată, în ziua de vineri, obligatoriu şi ne-am gândit să aducem acest preparat şi celor din România" afirmă unul dintre participanţi.
Campionatul internaţional de gătit în aer liber are loc în parcarea unui centru comercial dintre Cluj-Napoca şi Floreşti.
Competiţia se va încheia în această seară, când membrii juriului vor oferi premiile cuvenite celor mai buni dintre participanţi.