Campanie pentru prevenţia celor mai frecvente forme de cancer care afectează femeile
Campania promovează controale medicale regulate, vaccinarea anti-HPV, echilibrul emoțional și menținerea un sil de viață sănătos într-o manieră accesibilă, care să includă și activitatea fzică.
Articol de Adriana Turea, 06 Decembrie 2024, 13:25
Aproape 96% dintre femeile din România, cu vârste între 16 şi 44 de ani, consideră că au stare de sănătate bună sau de bună, arată un studiu recent. Cu toate acestea, prevenția rămâne un punct critic.
În acest context, Fundația Renașterea a lansat proiectul "Iubire la puterea feminin", prin care vor să încurajeze femeile să își pună sănătatea pe primul loc prin adoptarea unor măsuri preventive recomandate de specialiști.
Campania "Iubire la puterea feminin" furnizează informații concentrate pe prevenția celor mai frecvente forme de cancer care afectează femeile din România, precum cancerul de col uterin și cancerul de sân.
Proiectul aduce împreună mai mulți specialiști. Printre aceștia se găsește și psihologul. Doctor psiho-oncolog Florina Pop ne reamintește importanța prevenției.
"Fiecare control medical pe care fiecare dintre noi ne străduim să depunem eforturi uneori să-l facem este un act de grijă și pentru sănătatea noastră, dar dacă este să ne gândim, prin asta încercăm să-i protejăm și pe ceilalți, pe cei dragi, pentru a nu suferi alături de noi. Prin modalitățile de prevenție încercăm să ne protejăm și viitorul și să facem acest dar prețios, care nu-i numai pentru noi, sănătatea, cât și pentru cei dragi nouă. Poate merită să ne gândim cât de mult mă ajută să amân aceste controale. Nu e o noutate faptul că cu cât se descoperă mai devreme o problemă, cu atât se tratează mai eficient, cu atât tratamentul are efecte mai reduse asupra calității vieții", a spus Florina Pop.
Campania promovează controale medicale regulate, vaccinarea anti-HPV, echilibrul emoțional și menținerea un sil de viață sănătos într-o manieră accesibilă, care să includă și activitatea fzică.